NA

  Najiba    Akbari

X år • Foredrag om Afghanistan

Jeg er født i Kabul i 1996 som det fjerde barn ud af en stor søskendeflok. Det er samtidig det år, Taleban tager magten i Afghanistan.

Jeg kommer til verden i mine forældres toværelses lejlighed på anden sal centralt i Kabul med hjælp fra en lokal jordemoder. Ved første øjekast er jeg en skuffelse for jordmoderen af den simple grund, at jeg er en pige og ikke en dreng. For mine forældre er jeg et kærlighedsbarn, så de kommer sig ret hurtigt over det forkerte køn på deres nyfødte.

Et af mine tidligste minder fra Afghanistan er en morgen, jeg vågner ved, at min far rumsterer ude i gangen. Jeg står op, og sammen lister vi ud ad døren. Med mig foran på cyklen, cykler vi efter brød og æg for at overraske min mor, min storebror og to ældre søstre med morgenmad. Det er sommer, og gaderne i Kabul er badet i solskin og morgenens ro. Den milde brise leger med mit hår, mens vi cykler hjem igen til lyden af Mullahens smukke bønnekald fra de store højtalere. Men utrygheden og frygten fra Talebans regime sniger sig også ind i vores lille lejlighed.

 

Jeg kommer til Danmark i 2003 og lærer dansk i lynfart i 0′ klasse. Herfra starter min rejse i grænselandet mellem det danske og det afghanske kultur.   

Tel.

Tlf: +45 51 14 07 02


Forretninger med tæt kundekontakt (liberale serviceerhverv) kan fx være frisører.

Samtlige tiltag gælder til og med 28. februar 2021. Der gælder blandt andet forsamlingsforbud på fem personer, afstandsanbefaling på 2 meter samt påbud om mundbind eller visir mv. Derudover er der fortsat restriktioner og tiltag vedrørende blandt andet lukning af serveringssteder og detailhandel samt hjemsendelse af studerende og skoleelever mv.

Det betyder, at visse liberale serviceerhverv skal holde lukket for offentligheden. Det gælder tatovør-, piercing-, spa-, kropspleje-, skønheds- og massageklinikker, frisører og øvrige lokaler, hvor der leveres tjenesteydelser, som efter deres karakter indebærer tæt fysisk kontakt til kunder samt solarier og køreskoler.

Kilde: coronasmitte.dk